Teollisuusliiton hallitus päätti jo syyskuussa korottaa puheenjohtajien palkkoja

14.11.2017

Teollisuusliiton hallitus päätti 15.9. pitämässään kokouksessa korottaa puheenjohtaja Riku Aallon ja 1. varapuheenjohtajan Turja Lehtosen palkkoja. Palkankorotuksen perusteena oli puheenjohtajien vastuiden kasvaminen uudessa, isommassa Teollisuusliitossa.

– Teollisuusliitto on nyt Suomen vaikutusvaltaisin ammattiliitto ja näyttää vastaavan suurin piirtein puolesta suomalaisten työntekijöiden palkoista, koska muut seuraavat meidän neuvotteluja ja sopimista. Vastuu on valtava.

– Muun muassa tätä taustaa vasten meidän hallinto arvioi johdon palkkoja, Teollisuusliiton valtuuston puheenjohtaja Jyrki Levonen arvioi.

Levosen mukaan Aallon ja Lehtosen palkat myös suhteutettiin vastaamaan muiden ammattiliittojen vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden palkkoja.

–  Teimme vertailua muiden liittojohtajien palkkoihin. Samoin katsoimme keskusjärjestöjohtajien palkkoja. Meillä johdon palkat olivat alle keskiarvon, Levonen lisää.

Kolmen liiton yhdistymisen myötä Teollisuusliitto on suuri, 230 työntekijän organisaatio. Teollisuusliiton tase on lähes 400 miljoonaa euroa.

– Johdolla on näin ollen suuri sekä työnantajavastuu että taloudellinen vastuu.

Teollisuusliiton puheenjohtajan palkkaa on arvioitu edellisen kerran 2000-luvun alkupuolella.

– Puheenjohtajan ansiokehitys on selvästi jäänyt jälkeen vastaavan vastuun tehtävissä olevien ansiotasosta.

Puheenjohtaja Riku Aallon uusi palkka on 14 900 euroa kuussa, aikaisemmin 9 266 euroa. 1.varapuheenjohtajan Turja Lehtosen uusi palkka on 9 900 euroa, aikaisemmin 7 662 euroa.

Kirsi Törmänen-Petman