SAK: Nollakorotukset pois pöydältä

09.10.2017

Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK paheksuu Metsäteollisuus ry:n toimintaa työehtosopimusneuvotteluissa.

Metsäteollisuus on kieltäytynyt neuvottelemasta Paperiliiton kanssa palkankorotuksista. Tällainen toiminta tulehduttaa pahan kerran neuvottelukierroksen ilmapiiriä, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Hän painottaa, että nyt tarvitaan palkansaajien ostovoiman turvaavat palkankorotukset.

Näyttää siltä, että työnantajapuoli pyrkii ajamaan nollakorotuksia kaikille aloille, mutta nollakorotuksilla ei sopimuksia SAK:laisille aloille synny. Käynnissä on liittokierros ja tämän mukaisesti työehtoratkaisut voivat vaihdella alakohtaisesti.

Eloranta huomauttaa, että nollakorotukset eivät ole perusteltuja myöskään talouden näkökulmasta.

SAK:n hallitus käsitteli ajankohtaista työmarkkinatilannetta tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Hallitus päätti tiivistää liittojen yhteistyötä ja lisätä tietojen vaihtoa, jotta kaikille saadaan ostovoimaa parantavat työehtosopimukset. Lisäksi hallitus totesi, että liitot nostavat toimintavalmiuttaan.