Delta Autolle myytäväksi toimitettaville autoille käsittelysaarto

11.09.2017

Teollisuusliitto on julistanut Delta Autolle myytäväksi toimitettavia autoja koskevan käsittelysaarron Semaster Oy:n Hangon toimipisteeseen ja Assistor Oy:n Turun ja Hangon toimipisteisiin.

Käsittelysaarto alkaa tiistaina 12.9. klo 00.01 ja on voimassa toistaiseksi.

Tiistaista lähtien täydellä voimallaan vaikuttava painostustoimi koskee Delta Autolle myytäväksi toimitettavia automerkkejä, jotka ovat Mitsubishi, Kia, BMW, Opel ja Mazda. Kyseisille autoille ei tehdä maahantulotarkastuksia eikä niitä voida luovuttaa asiakkaille.

Mikä on käsittelysaarto?

Liiton julistamassa käsittelysaarrossa kieltäydytään käsittelemästä tai valmistamasta saarron piirissä olevia tuotteita tai tavaroita, mutta muita töitä kyllä jatketaan. Tämä on perustuslailla ja kansainvälisillä sopimuksilla suojattu työntekijöiden laillinen työtaistelutoimi.

Liitto ilmoittaa aina julkisesti, kun sen julistama työtaistelutoimi on päättynyt. Liitto ilmoittaa aina työtaistelun osapuolille ja myös työvoimaviranomaisille, kun käsittelysaarto on päättynyt.

(Uutinen päivitetty 11.9. klo 17.55)