Oulun Delta Autosta lopputili yhdeksälle

06.09.2017

– Asennuspuoli on kyllä hyvin messissä, se on tyhjillään. Yksi liittoon kuulumaton oli töissä. Muuten ei mitään näkynytkään. Eli hyvä henki on, kertoo pääluottamusmies, mekaanikko Juha-Pekka Jaara Oulun Delta Auton lakkotunnelmista.

Oulussakin työntekijät ovat kokeneet, mitä työnantajan laista ja työehtosopimuksista piittaamaton kova linja merkitsee käytännössä.

Meillä oli 13 asentajaa, yhdeksän sai suoraan lopputilin.

Mitään paikallista keskustelua työnantaja ei ole ollut halukas käymään. Pääluottamusmies Jaara on joutunut toteamaan yritykset turhiksi:

Ei sieltä tulla millään lailla vastaan, ne ovat näköjään päättäneet, että vievät asiaa eteenpäin. Ajattelevatko sitten, että oikeudesta tulee joku pikku sakko ja se on sitten sillä selvä.

Delta Auto, Oulu 6.9.2017.
Lakkovahteina Joni Kärsämä, Juha-Pekka Jaara, Mika Tervo, Ilkka Koski ja Anssi Uusitalo.

Teksti: Mikko Nikula
Kuva: Markku Ruottinen

Lue myös aikaisemmat uutiset:

Deltan ja Kian painostus kovenee
Konalassa asentajien lakko pitää