Aalto Teollisuusliiton puheenjohtajaksi – Lehtonen varapuheenjohtajaksi

18.05.2017

Metalliliiton ylimääräinen liittokokous on valinnut eilen perustetun Teollisuusliiton puheenjohtajaksi Riku Aallon, 52. Liiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Turja Lehtonen, 46.

Riku Aalto on johtanut Metalliliittoa vuodesta 2008. Sitä ennen hän toimi mm. liiton talouspäällikkönä. Aalto on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän on mm. SAK:n, Varman, Kojamon ja IndustriAll European Trade Unionin hallitusten jäsen. Aalto on naimissa ja hänellä on kolme lasta.

Turja Lehtonen on toiminut mm. Metalliliiton liittosihteerinä ja sitä ennen sopimusasiantuntijana.

Teollisuusliiton perustamisesta ja säännöistä päätettiin keskiviikkona. Liitto täydentyy syksyn mittaan, kun TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton sekä Puuliiton ammattiosastot hakevat Teollisuusliiton jäsenyyttä.

TEAMin valtuusto on asettanut ehdokkaakseen Teollisuusliiton toiseksi varapuheenjohtajaksi Heli Puuran, 51. Hän on toiminut mm. TEAMin puheenjohtajana sekä STTK:n sosiaaliasioiden päällikkönä. Teollisuusliiton ensimmäinen liittokokous marraskuussa vahvistaa valinnat.

Puuliiton valtuusto esittää Teollisuusliiton kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Puuliiton puheenjohtajana tähän asti toiminutta Jari Nilosaarta. Hän on aiemmin toiminut myös liiton työehtosihteerinä.

Teollisuusliiton valtuuston puheenjohtajaksi puolivuotiskaudelle valittiin Jyrki Levonen. Valtuuston varapuheenjohtajiksi valittiin Aimo Lahtinen, Reija Mettovaara ja Jarkko Jokinen.

Uuden liiton ensimmäinen liittokokous pidetään marraskuussa Tampere-talossa. Tuolloin liiton hallintoon valitaan edustajat kolmesta fuusiohankeessa mukana olleesta liitosta. Nyt valitut edustajat ovat kaikki Metalliliitto-taustaisia.