Metallityöväen Liitto

Metalliliitosta tuli Teollisuusliitto

17.05.2017

Metalliliiton ylimääräinen liittokokous päätti muuttaa liiton nimen ja hyväksyi liitolle uudet säännöt. Liitto on nyt nimeltään Teollisuusliitto ry. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaksi päivää kestävä ylimääräinen liittokokous hyväksyi tänään 17.5. myös päätöksen liiton ammattiosastojen mallisäännöistä sekä uuden liiton vaali- ja äänestysjärjestyksen. Näillä päätöksillä ei ole vaikutusta Metalliliiton ammattiosastoihin tai voimassaoleviin jäsenyyksiin. Ammattiosastot siirtyvät automaattisesti Teollisuusliitto ry:n jäseniksi, ja sitä kautta niiden jäsenistä tulee Teollisuusliiton jäseniä.

Metalliliiton lisäksi liittofuusiohankkeessa ovat mukana TEAM ja Puuliitto. Näiden liittojen valtuustot ovat tällä viikolla päättäneet lakkauttaa liittojensa toiminnan sekä kehottaneet ammattiosastojaan hakemaan Teollisuusliitto ry:n jäsenyyttä. Ammattiosastot liittyvät Teollisuusliittoon marraskuun alkuun mennessä, ja uuden liiton ensimmäinen liittokokous järjestetään 28.-30.11.

Toisena kokouspäivänä eli torstaina 18.5. liittokokous tekee päätöksen Teollisuusliitto ry:n hallintoon valittavista henkilöistä. Tämä hallinto on väliaikainen, ja marraskuun lopussa uuden liiton liittokokouksessa valitaan uusi hallinto, johon tulee mukaan myös TEAM:in ja Puuliiton edustus.

 

« Uutislistaukseen