Kolme jatkaa teollisuuden suurliittohankkeessa

10.01.2017

Teollisuuden suurliittohanke nytkähti tiistaina 10.1. eteenpäin, kun Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM ja Puuliitto päättivät jatkaa fuusioneuvotteluja Metalliliiton kanssa.

Metalliliitto päätti jo maanantaina jatkaa mukana, vaikka Paperiliitto vetäytyi hankkeesta joulun alla. Paperin veti hankkeesta ulos liiton vasemmistoryhmä, jolla on liiton päättävissä elimissä määrävähemmistö.

TEAM tähtää siihen, että esitys uudeksi liitoksi valmistuisi aiemmin sovitun aikataulun mukaisesti eli helmikuun alkuun mennessä. TEAMin valtuuston ylimääräinen kokous pidetään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Puuliiton hallitus teki tiistaina kokouksessaan yksimielisen päätöksen jatkaa suurliittohankkeessa.

Teollisuuden suurliittohankkeen käsittelyä jatketaan keskiviikkona ja torstaina kokoontuvassa liittofuusion projektihallituksessa.

– Pohdimme yhdessä kolmen liiton kesken, miten tästä jatketaan, Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo.

UP / Mika Peltonen