Metallityöväen Liitto

Työsuojeluhanke tinnituksesta kärsiville


Korvien soiminen eli tinnitus on varsin yleinen, eräille hyvinkin vaikea ja epämukava kokemus. Se voi syntyä melun seurauksena, mutta myös ilman tunnistettavaa syytä.

Tinnitusta voidaan nykytutkimusten mukaan helpottaa. Monille riittää jo helpottava tieto siitä, mistä tinnituksesta on kyse ja kuinka ilmiöön voi oppia suhtautumaan ja siten lieventämään sen haittavaikutuksia.

Työsuojelurahaston tuella on nyt mahdollisuus osallistua hankkeeseen, joka tähtää korvien soimisen hallintaan saamiseen sekä sen haittaavuuden vähentämiseen.

Uudella verkkosivustolla www.tinnitus.fi voi arvioida oman tinnituksensa vaikeusastetta ja halutessaan jättää omat yhteystietonsa esim. mahdollista työterveyshuoltoon hakeutumista varten.

Kysely on avoinna marraskuun 2014  loppuun saakka.

Vaikeusarviokysely


http://www.tinnitus.fi/fi/VAIKEUSARVIOKYSELY


1. Täytä kolme kysymystä oman tilanteesi arvioimiseksi ja sopivien hallintakeinojen löytämiseksi. Valitse kustakin kysymyksestä vain yksi kohta, joka kuvaa tilannettasi tällä hetkellä.

2. Kun olet arvioinut tilanteesi, saat välittömästi kuvauksen tinnituksesi vaikeusasteesta ja ohjeita hallintakeinojen löytämiseksi.

3. Lataa tarvittaessa itsellesi informaatioaineisto tinnituksesta ilmiönä ja sen kohtaamisesta, voit myös tallentaa sen itsellesi myöhempää käyttöä varten.

4. Voit halutessasi myös jättää yhteystietosi, jotta voimme ohjata sinut halutessasi työterveyshuoltonne tai muun hoitotahon jatkopalveluihin oman työterveyshuoltoanne koskevan sopimuksen mukaisin keinoin.
HUOM! Jos et halua jättää yhteystietojasi – siirry kohtaan 5 ja etene ohjeen mukaisesti kyselyn lähettämiseen asti. Näin varmistat vastausten tallentumisen.

5. Valitse kohta 'olen osallistunut työsuojeluhankkeeseen'

6. Halutessasi voit kirjoittaa lisätietokenttään vapaavalintaista tekstiä

7. Vastaa roskapostitiedoston kysymykseen

8. Lähetä lomake

 

Lisätietoja: www.tinnitus.fi