Metallityöväen Liitto

Työväenliikettä lähes 100 vuotta

Vuosina 2017 ja 2018 tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä ja sisällissodasta. Työväenliike oli keskeinen voima, jonka ansiosta Suomi itsenäistyi. Vuonna 1917 saavutettiin myös kahdeksan tunnin työpäivä.

Merkkivuosiohjelmaa suunnittelee työväenliikkeen neuvottelukunta, jossa on edustettuna 33 työväenliikkeen valtakunnallista organisaatiota. Metalliliittoa edustaa tasa-arvo- ja kulttuuritoimitsija Kirsti Anttila.

Vapauden museo avataan Työväenmuseo Werstaalla 27.11.2017, kun kahdeksan tunnin työaikalaki täyttää sata vuotta. Pääsymaksuton uusi museo on avoinna yleisölle ainakin kaksi vuotta. Suomen historiasta kertovan näyttelyn teemana on vapaus, joka on työväenliikkeen perinteisiä arvoja.

Vappuviikolla avataan uusittu versio www.tyovaenliike.fi -sivustosta. Verkkopalvelun tavoitteena on kertoa työväenliikkeen historiasta, jakaa oppimateriaalia koululaisille, tukea historiallisten aineistojen hyödyntämistä sekä viestiä työväenliikkeen omasta ohjelmasta vuosina 2017–2018.

Hankkeen aikana järjestöväkeä kannustetaan järjestämään omilla paikkakunnillaan toimintaa kuten seminaareja, yleisötilaisuuksia ja tapahtumia.

www.tyovaenliike.fi