Metallityöväen Liitto

Kapinarunoja kirjoittamaan!

Kapinarunossa kohteena on mies tai nainen, omistaja, poliitikko tai yhteiskunnalliset rakenteet. Kapina voi kohdistua pessimismiä, optimismia, elämän usvaa ja näköalattomuutta kohtaan.        

Lähetä runosi 30.9.2016 mennessä Kapinarunoraadille

  • printattuna osoitteeseen: Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki, kuoreen merkintä ”Kapinaruno” tai
  • sähköisesti osoitteeseen: matias.sarke@gmail.com.

Lähettäessäsi runosi annat samalla suostumuksesi, että runosi voidaan julkaista Kapinaruno II –kirjassa 2017.

Raadissa runosi arvioivat runoilija, Nihil Interit ry:n aktiivi, luovan kirjoittamisen opettaja Miia Toivio ja kirjallisuudentutkija, Pentti Saarikosken runoudesta väitellyt filosofian tohtori Riikka Ylitalo sekä tietokirjailija Jussi Särkelä.

Raati valitsee runoista noin 25 esitettäväksi Kapinarunoillassa, joka avaa Stadin työväenkirjallisuuden päivät 4. marraskuuta klo 18–21.

Runoilijat saavat kutsun Kapinarunoiltaan viimeistään 21. lokakuuta. Kehä III:n ulkopuolelta kutsuttaville korvataan matkakustannukset yleisten kulkuneuvojen taksojen mukaisesti.

Kapinarunojen keruun järjestävät Työväenliikkeen kirjasto ja Työväenkirjaston ystävät.

Tervetuloa luomaan uutta runoutta ja runokulttuuria!
 

Aatosta jaloa – marraskuun valoa

Stadin työväenkirjallisuuspäivät 4.-5.11.2016 Helsingissä Sörnäisissä Työväenliikkeen kirjastossa ja Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitossa.

Lisätietoja Työväenliikkeen kirjaston kotisivuilla www.tyovaenperinne.fi